Evite Team Murals

In de zomer van 2015 werd ik benaderd door Edwin Rooijakkers van Evite Services met het idee iets leuks te doen met zijn muren en de objecten in hun kantoor. Evite is gevestigd in een heel tof, cilinder vormig gebouw.

We bedachten dat het leuk zou zijn om de mensen van Evite te gebruiken voor de muurschilderingen. Afzonderlijk van elkaar stuurde het team mij informatie en foto's op. Hiermee ben ik eerst karikaturen van de mensen gaan maken. En na een paar keer met elkaar geluncht te hebben, ben ik de specifieke rol die zij vervullen binnen Evite, gaan vertalen naar tekeningen.

De mensen die op de begane grond werken zijn op de 1e verdieping afgebeeld en vice versa. Bovenbuurman Kees moest ook een plekje krijgen; hij is in het trappenhuis geschilderd!
...
Edwin is de Haan in de ren. De baas van Evite. Vind zichzelf absoluut géén manager. Alles bij Evite gaat goed, omdat hij top mensen in dienst heeft, niet door zijn management kwaliteiten. Toch Edwin? Correct me if I'm wrong! ;-)
Edwin is de Haan in de ren. De baas van Evite. Vind zichzelf absoluut géén manager. Alles bij Evite gaat goed, omdat hij top mensen in dienst heeft, niet door zijn management kwaliteiten. Toch Edwin? Correct me if I'm wrong! ;-)
Edwin detail
Edwin detail
Zoeken ze bij Evite extra mensen, dan zoeken ze naar klonen van zichzelf. Dat zegt wat over de waardering van het huidige team!<div>Hierom dat Edwin op dit ontzettend toffe behangetje omringd is door kuikens met stekels. Kloontjes van hemzelf. Ze zijn wel allemaal (nog) zoekende. Eén van de kuikens is een sigaar, want Edwin rookt héél erg graag een lekkere hand-gedraaide.</div>
Zoeken ze bij Evite extra mensen, dan zoeken ze naar klonen van zichzelf. Dat zegt wat over de waardering van het huidige team!
Hierom dat Edwin op dit ontzettend toffe behangetje omringd is door kuikens met stekels. Kloontjes van hemzelf. Ze zijn wel allemaal (nog) zoekende. Eén van de kuikens is een sigaar, want Edwin rookt héél erg graag een lekkere hand-gedraaide.
Edwins klonen!
Edwins klonen!
Jaleesa is de spin in het web, vangnet voor het team en laveert tussen alle projecten van Evite door.
Jaleesa is de spin in het web, vangnet voor het team en laveert tussen alle projecten van Evite door.
Jaleesa
Jaleesa
Jaleesa die van projectmap naar projectmap vliegt!
Maurice is een grote luidruchtige drukke knuffelbeer met een groot hart. Hij houdt van een feestje en zoekt baas Edwin graag op. Maurice komt hier Edwin's kantoor binnenlopen met een dikke toeter en een hoop kabaal. Gelukkig maakt ie geen geluid!
Maurice detail
Maxim is de rust zelf en zoekt het in werk en privé graag hogerop!
Op het roldeur kastje staat het pandje van Evite verbeeld met een sigaar rokende Edwin op het dakterras en iemand die bij de achterdeur aanbelt. Want wat is de voordeur en wat de achterdeur, in een cilindervormig gebouw?
Marieke is het moedertje van Evite. Ondersteund iedereen waar nodig, doet de boodschappen, dekt de tafel, troubleshooter, you name it.
De Evite crew zit hier in de bakfiets als 'kleuters' en ieder met herkenbaar karakter.
Bij Marieke achterop zit Tim, de nieuwste projectleider bij Evite. Tim is de Benjamin, dus hop: in de kinderstoel bij Marieke achterop.
Koelkast en gootsteenkastje
Muurschildering Marieke, Evite, Den Haag
Muurschildering Marieke, Evite, Den Haag
Jim heeft ontzettend droge humor. Zo droog dat hij geen tong, maar een wc-rol in zijn mond heeft!
We hebben Jim laten printen op een plexiglas plaat. Ga je bij EVite naar de wc, dan leeft Jim met je mee.
Jim! What's not to love?
Bij Evite wordt er soms zo hard gelachen dat er geen normaal gesprek gevoerd kan worden. En daar kan buurman Kees van meegenieten!
Bij de eettafel van Evite moest ook nog wat leuks komen. Evite is dynamisch en de eet-, werk-, vergader- en 1000-dingentafel is de broeiplek. Samen met de koffiemachine. Op deze tekening is het team afgebeeld in de setting van Leonardo Da Vinci's "Laatste Avondmaal".
Ieder met haar of zijn 'eigenaardigheden'. Jaleesa met een hele grote sjaal, Edwin mega druk en Tim als actief lid van de reddingsbrigade van IJmuiden smeert zijn boterham op een reddingsboei i.p.v. een bord.